Βραβείο Χρυσός Ερμής για την καλύτερη διαφημιστική εκστρατεία της χρονιάς (έτος 2001) στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης της ΕΔΕΕ


Διαφημιστική Εταιρεία: Bold Ogilvy

Προϊόν: Panafon CU - Καρτοκινητή Τηλεφωνία

Πελάτης: PANAFON Α.Ε.


Συντελεστές Δημιουργικού:

Δημιουργικός Διευθυντής: Μανώλης Φιλαΐτης

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές: Αλεξάνδρα Ζαφόλια, Αλεξάνδρα Κοκκέβη,

Μαριλώρα Καποδίστρια

Κειμενογράφοι: Μανώλης Φιλαΐτης, Γιώργος Ιακωβίδης


Η επικοινωνία σε δύο γραμμές

Το κοινό-στόχος στο οποίο απευθυνόταν το προϊόν ήταν το βασικό στοιχείο στη διαμόρφωση της εικόνας του και της καμπάνιας που το συνόδευε. Ο στόχος ήταν το CU να γίνει ένα trend που θα άγγιζε τους νέους. Η δυσκολία ήταν να προσεγγίσει κανείς ένα κοινό πολυσύνθετο και ανομοιογενές με ιδέες, “πιστεύω” και τάσεις οι οποίες ποικίλλουν. Αναζητήσαμε λοιπόν μια ιδέα απλή αλλά και μεγάλη για να μπορεί να χωρέσει όλα αυτά που αφορούν τους νέους. Έτσι διαμορφώθηκε η ουσία και το σλόγκαν της καμπάνιας: “η επικοινωνία σε δύο γραμμές” αντιπροσωπευτικό της απλότητας την οποία εκτιμούν οι νέοι άνθρωποι.


Το βραβείο ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς η οποία συμπεριελάμβανε όλη την γκάμα του επικοινωνιακού υλικού. Από την ονοματολογία, τον σχεδιασμό λογότυπου και της εταιρικής ταυτότητας του προΙόντος, μέχρι ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, καταχωρίσεις και outdoors.


Η συμβολή μου ως Art Director στη συγκεκριμένη εκστρατεία είχε κυρίως να κάνει με την σύλληψη της τηλεοπτικής καμπάνιας και με τον σχεδιασμό του animation που αποτέλεσε σημείο εκκίνησης μιας σειράς τηλεοπτικών σποτ.

Δείγμα ενός από τα τηλεοπτικά σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας που εμπνεύστηκα και σχεδίασα.